Gerealiseerde doelen

Overdracht Cultuurprijs

Stichting Vrienden van Huissen nemen Cultuurprijs over


Op zondag 10 oktober jl. heeft wethouder Theo Janssen in Café Het Moment tijdens het jubileumconcert van blaaskapel De Bevelander Muzikanten – met instemming van de blaaskapel – de Bevelander Cultuurprijs officieel overgedragen aan de Stichting Vrienden van Huissen.


De Bevelanders zien de Vrienden van Huissen als een waardig opvolger omdat de stichting oog heeft voor de Huissense cultuur en die dicht bij het gedachtegoed van de blaaskapel zelf staat.


De overdracht staat duidelijk beschreven in een document dat door de wethouder aan de voorzitter van Stichting Vrienden van Huissen – Frank Jeurissen – werd overhandigd.


Hiermee komt een einde aan het initiatief dat de blaaskapel in 1981 heeft genomen door ieder jaar een cultuurprijs uit te reiken. Het is een waarderingsprijs die wordt toegekend aan een persoon of groep die zich inzet voor behoud van, of nieuwe impulsen geeft aan, het culturele leven in Huissen.

Alleen in 2011 – toen het kunstwerk op de rotonde werd geschonken – en in 2020 - vanwege Corona - is de prijs niet uitgereikt.


Van elke winnaar – in totaal 38 – ligt een koperen straattegel in de straten van het centrum van Huissen.


De voorzitter van de Stichting Vrienden van Huissen zei zeer vereerd te zijn en beloofde dat de Stichting de komende jaren op hun eigen wijze invulling zullen geven aan de Cultuurprijs.

certificaatvanoverdracht
.pdf
Download PDF • 583KB

Andere doelen: