top of page

Gerealiseerde doelen

Certificaathoudersbijeenkomst

Zaterdag 30 oktober 2021 was het weer zo ver.

Na 1 jaar overgeslagen te hebben was er weer een certificaathouders bijeenkomst.


Zoals altijd was het even spannend hoe de opkomst zou zijn. Maar net na 16.00 uur liep café Het Moment weer ouderwets vol. Na de koffie om ca. 16.20 uur begon voorzitter Frank Jeurissen met een foto presentatie. In chronologische volgorde werden de acties en activiteiten besproken.


In verband met Corona is het redelijk stil geweest rond De Vrienden van Huissen maar er konden toch redelijk wat activiteiten getoond worden. Onderhoud aan grenspalen, schoonmaken van molenwieken, overleg over Multi functioneel Centrum en besprekingen over restauratie kloostermuur zijn enkele zaken die belicht werden.


Na de presentatie was het tijd voor een hapje en een drankje. Astrid en haar team hadden wederom heerlijk buffet samengesteld. Het was erg gezellig en diverse nieuwe ideeën werden geopperd.

Ideeën die in een volgende bestuursvergadering behandeld zullen worden.


We hopen dat we de ergste corona perikelen achter de rug hebben en dat we vanaf heden volop nieuwe activiteiten kunnen ontplooien.

Op zaterdag 26 oktober 2019 werd in café Het Moment weer de jaarlijkse traditionele bijeenkomst gehouden voor onze (ere)certificaathouders. Er was een grote opkomst en op humoristische wijze liet Frank Jeurissen nog even alle zaken die die de Stichting heeft gerealiseerd de revue passeren: De tekeningen aan de Nonnengas, de Wieken op de Molenweide, de Watertoren, de spreuken in Huissen, Mea Vota, de witte Wieve enz. enz. en last but not least de realisatie van het Odeon.

Verder werd Fabian Polman nog even in het zonnetje gezet als 200e certificaathouder en werden de twee nieuwe bestuursleden voorgesteld: Ton Straver en Luc Hegeman. Ook werd nog even stilgestaan bij het overlijden van de bestuursleden van het eerste uur: Gerrit Bedeaux en Karel Vliem.

Een van de nieuwe projecten die de Vrienden onderhanden gaan nemen is de restauratie van de kloostermuur aan de Burchtgracht en ook zal de serie Huissense spreuken zeker nog uitgebreid worden. Ideeën hiervoor zijn uiteraard welkom.

Na het officiële gedeelte werd er onder het genot van uitstekende hapjes en drankjes geheel volgens Huissense traditie nog lang nagepraat.

Fabian Polman


Andere doelen:
bottom of page