top of page

Gerealiseerde doelen

Huissen rouwt om heengaan van restauranthouder Claudio Feboli, ‘een prachtig mens’Huissen neemt afscheid van een mooi mens en gepassioneerd gastheer: Caludio Feboli. Vorige week overleed hij na een kort ziekbed. Als gevolg van de coronacrisis kunnen niet meer dan 100 mensen bij zijn uitvaart aanwezig zijn. maar u kunt Caludio toch nog uw laatste eer bewijzen en op een bijzonder manier afscheid nemen van Claudio door samen met andere huissenaren en belangstellende een erehang te vormen in het centrum. Op maandag 3 mei om 13:25 uur zal de rouwstoet stapvoets vertrekken vanaf de Langestraat (cafe Big Fish) richting de Markt en door de Vierakkerstraat (tot Huismna Sport/Schoenen).

Natuurlijk zal de stoet stilstaan bij zijn passie: Restoranto da Claudio op de Markt.


Het zou fantastisch zijn om voor Claudio en de nabestaanden een mooie erehaag (1,5 meter afstand) te kunnen creëren! Om zoveel mogelijk mensen te bereiken wordt het delen dit bericht gewaardeerd.

HUISSEN - Claudio Feboli, de markante eigenaar van het regionaal bekende Ristorante da Claudio aan de Markt in Huissen, is maandag overleden. Hij werd 60 jaar.


De eigenaar en naamgever van Da Claudio was zeer geliefd bij veel fijnproevers. Steevast noemde men hem Italiaan, maar hij werd geboren op Sardinië. En dus stond Claudio Feboli zich er op voor om Sardijn te worden genoemd.


Op z’n achttiende kwam hij naar Nederland. Feboli werkte eerst in andere (Italiaanse) etablissementen vooraleer hij in Huissen zijn eigen restaurant begon. Hoewel de Sardijn er wel pizza’s serveerde, promootte hij vriendelijk edoch dringend de verfijnde gerechten bij zijn gasten. Altijd passievol, druk gesticulerend en praatgraag. Met kenmerkend zwaar Italiaans accent. Een zwarte bladzijde was de (mislukte) overval op zijn restaurant in 2007.


Sardegna in piazza

Zijn Sardijnse afkomst kwam dan weer subtiel tot uiting, in onder meer menu’s en dan weer uitbundig. Zoals in een heus festival, Sardegna in piazza, in september 2019 op de Markt. Met kramen met lekkernijen, live muziek en dans van ‘zijn’ eiland. Vorig jaar deed hij dat buitenfeest, ondanks corona, zelfs dunnetjes over.

Over corona gesproken. In maart 2020 ging Feboli in zijn nieuwe elektrische auto naar Sardinië op familiebezoek. Maar door de ultrastrenge Italiaanse lockdown zat hij plots twee maanden ‘vast’ bij zijn zus. Om erna alsnog op visite te gaan bij zijn broer en overige zussen.


‘Geweldige gastheer, kok én entertainer’

Op afstand had hij al wel geregeld dat zijn restaurant verder ging met bezorgen en afhalen. Al bloedde zijn horecahart daar wel van. Mede daarom kookte ‘de chef’ soms dan ook bij vaste gasten thuis. Goede vrienden nam hij mee op culinaire reis naar zijn moederland. Bijvoorbeeld op ‘jacht’ naar de luxe lekkernij truffel. Wel niet op Sardinië, maar toch...

Feboli wordt door naasten omschreven als ‘een prachtig mens’ en ‘een geweldige gastheer, kok én entertainer’. Huissen rouwt om de geliefde horecaman, gezien de vele condoleances en steunbetuigingen op sociale media: ‘Ciao Claudio’.


Recent bleek dat Feboli ongeneeslijk ziek was. Na een kort ziekbed is hij maandagavond op 60-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn vrouw Trudy gaan ‘zij, de kinderen en het vaste team door met zijn restaurant’. Verder schrijft zij op Facebook: ‘Een zaak die Claudio met veel passie en liefde heeft opgebouwd. Wij hebben even de tijd nodig om dit grote verlies te verwerken. Donderdag 6 mei staan wij weer voor u klaar’.

Comments


Andere doelen:
bottom of page