Gerealiseerde doelen

Cultuurprijs voor Vrienden van Huissen!


Het is geen doel maar we zijn erg vereerd dat wij deze prijs hebben gewonnen.

"Stichting Vrienden van Huissen winnaar vd Bevelander Cultuurprijs 2010!"

Uit de digitale gelderlander van Zondag 17 oktober 2010

Cultuurprijs voor Vrienden van Huissen!

Frank Jeurissen toont de cultuurprijs. Uit de Gelderlander

HUISSEN - De Cultuurprijs 2010 is voor De Vrienden van Huissen.

Voorzitter Frank Jeurissen kreeg de prijs zondagmiddag overhandigd in Herberg De Hoeve in Huissen door wethouder Theo Janssen (cultuur) van Lingewaard. De prijs is in 1981 ingesteld door de Bevelander Muzikanten. Zij willen op deze manier personen of instanties eren die zich inzetten voor behoud en uitdragen van de Huissense cultuur. De Vrienden passen volgens Janssen in dat plaatje. Hij noemt hen creatief en alom gewaardeerd. Ze zetten oude tradities op de kaart en zijn in het centrum van het stadje vernieuwend bezig met onder meer muurschilderingen en kunstwerken. Ook zetten ze zich in voor het Huissens dialect.


Andere doelen:

© 2023 by Vrienden van Huissen

Datum laatste wijziging: 24/05/2020

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • YouTube Social  Icon

Stichting Vrienden van Huissen, Klaphek 7, 6851 GR  Huissen, telefoon: +31(0)648501153

Laatste ontwikkelingen:

HUISSEN, 25 Mei 2020. Odeon mag vaker worden gebruikt.

Het Odeon op de Markt in Huissen mag vaker gebruikt worden. Het overdekte podium werd vorig jaar zomer in gebruik genomen, maar het aantal activiteiten is qua bestemmingsplan beperkt tot vijf per jaar. De b-langstelling is echter zo groot, dat tien evenementen per jaar mogelijk is. Daarom verleent de gemeente voorlopig ontheffing van het bestemmingsplan, totdat over een jaar of vijf een nieuw, ruimer bestemmingsplan wordt vastgesteld.