top of page

Gerealiseerde doelen

Cultuurprijs voor Vrienden van Huissen!


Het is geen doel maar we zijn erg vereerd dat wij deze prijs hebben gewonnen.

"Stichting Vrienden van Huissen winnaar vd Bevelander Cultuurprijs 2010!"

Uit de digitale gelderlander van Zondag 17 oktober 2010

Cultuurprijs voor Vrienden van Huissen!

Frank Jeurissen toont de cultuurprijs. Uit de Gelderlander

HUISSEN - De Cultuurprijs 2010 is voor De Vrienden van Huissen.

Voorzitter Frank Jeurissen kreeg de prijs zondagmiddag overhandigd in Herberg De Hoeve in Huissen door wethouder Theo Janssen (cultuur) van Lingewaard. De prijs is in 1981 ingesteld door de Bevelander Muzikanten. Zij willen op deze manier personen of instanties eren die zich inzetten voor behoud en uitdragen van de Huissense cultuur. De Vrienden passen volgens Janssen in dat plaatje. Hij noemt hen creatief en alom gewaardeerd. Ze zetten oude tradities op de kaart en zijn in het centrum van het stadje vernieuwend bezig met onder meer muurschilderingen en kunstwerken. Ook zetten ze zich in voor het Huissens dialect.


Andere doelen:
bottom of page