Gerealiseerde doelen

Huissense Spreuken en Gezegden


Inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Huissen zijn de spreuken en gezegden.

Pakkende en herkenbare teksten met soms verrassende uitleg. Spreektaal uit het verleden. Op deze manier blijft dialect onder de aandacht en behouden voor volgende generaties. Dit ter ondersteuning van het behoud van het huissense dialect.


Andere doelen:

© 2023 by Vrienden van Huissen

Datum laatste wijziging: 24/05/2020

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • YouTube Social  Icon

Stichting Vrienden van Huissen, Klaphek 7, 6851 GR  Huissen, telefoon: +31(0)648501153

Laatste ontwikkelingen:

HUISSEN, 25 Mei 2020. Odeon mag vaker worden gebruikt.

Het Odeon op de Markt in Huissen mag vaker gebruikt worden. Het overdekte podium werd vorig jaar zomer in gebruik genomen, maar het aantal activiteiten is qua bestemmingsplan beperkt tot vijf per jaar. De b-langstelling is echter zo groot, dat tien evenementen per jaar mogelijk is. Daarom verleent de gemeente voorlopig ontheffing van het bestemmingsplan, totdat over een jaar of vijf een nieuw, ruimer bestemmingsplan wordt vastgesteld.